Effective Parenting, Free training

چگونه کودک خجالتی را اجتماعی کنیم ؟

چگونه کودک خجالتی را اجتماعی کنیم ؟

چگونه کودک خجالتی را اجتماعی کنیم ؟
208 people have seen this post

کودک خجالتی نگرانی متداول بسیاری از والدین در دوران رشد فرزندشان است. والدین امیدوار هستند که فرزندشان در شرایط اجتماعی راحت باشد و به راحتی با دوستان خود ملاقات کند. خجالتی بودن می تواند خلق و خویی باشد که کودک به ارث می برد یا پاسخی به یک موقعیت استرس زا باشد.

وقتی کمرویی و خجالتی بودن آنقدر شدید است که زندگی روزمره کودک را مختل می کند یا از دوست یابی فرزند شما جلوگیری می کند، ممکن است بخشی از یک اختلال اضطراب اجتماعی باشد که با درمان بهبود می یابد.

والدین اغلب می پرسند چگونه کودک خجالتی را اجتماعی کنیم؟ اما “خجالتی” به چه معناست؟

خجالت یا کمرویی کودکان

کمرویی یک واکنش عادی به چیزی است که کودک آن را ترسناک یا قریب به اتفاق می داند. این موقعیت ها اغلب در محیط های اجتماعی جدید رخ می دهند.

برای اجتماعی کردن کودک خجالتی چه کنیم؟

معمولاً کمرویی نگرانی بزرگی نیست و به احتمال زیاد یک رفتار موقتی است. برخی از راههای برخورد با کودک خجالتی عبارتند از:

به آنها زمان بدهید.

مراحل خاصی از رشد کودکی، به ویژه از بدو تولد تا 6 سالگی، ممکن است باعث شود کودک شما رفتارهای خجالتی یا چسبنده ای از خود نشان دهد. این امر به ویژه زمانی صادق خواهد بود که فرزند شما در جمع افراد غریبه یا دوستان جدید قرار گیرد.

قبل از اینکه انتظار زیادی از کودک داشته باشید، به او فرصت دهید تا با شخص جدید سازگار شود.

به کودک خود برچسب خجالتی نزنید.

سعی کنید به دیگران توضیح دهید که فرزند شما معمولا کمی دیر تر با دیگران رابطه برقرار می کند اما تمام تلاش خود را بکار بگیرید تا بر رفتار او برچسب نزنید.

از عدم اعتماد سریع فرزند خود به موقعیتهای ناخوشایند اجتماعی،حمایت کنید. او را مجبور نكنيد جلو جمع ناشناس شعر بخواند يا برقصد يا با بچه ها ديگر بازي کند.

با رفتار فرزند خود همدلی کنید و از تحقیر او خودداری کنید.

تصدیق احساسات فرزند شما، بدون قضاوت منفی، به او کمک می کند تا نسبت به خودش احساس خوبی داشته باشد. با ایجاد این تصور که مشکلی در او وجود دارد، باعث می شود احساس بدتری نسبت به خودش داشته باشد. همدلی با کودک به او کمک می کند که مهارت های اجتماعی او تقویت شده و به او در برقراری ارتباط با دیگران کمک می کند.

مدل رفتار مطمئن

والدین اغلب بهترین معلم هستند. با الگوبرداری از رفتار مطمئن در موقعیت های اجتماعی، به فرزندان خود خواهید آموخت که چگونه اعتماد به نفس داشته باشند.

به فرزند خود بیاموزید که از همه افراد غریبه نترسد و همچنین به او آموزش دهید که با بزرگسالانی که مسئولیت مراقبت از او را بر عهده دارند (به عنوان مثال، والدین، ​​معلم) بماند.

مهارت های اجتماعی را به کودک خجالتی خود بیاموزید.

به کودک خجالتی خود جملاتی مانند “آیا من هم می توانم بازی کنم؟” را بیاموزید. وقتی بزرگتر می شوند، مهارت های اجتماعی مانند تکان دادن دست و برقراری ارتباط چشمی خوب هنگام تعامل با دیگران را به آنها بیاموزید.

به موقع کودک خود را تشویق کنید.

وقتی متوجه می شوید فرزندتان در حال انجام رفتارهای اجتماعی مثبت و مطمئن است او را بلافاصله تشویق کنید. به دنبال فرصت هایی باشید تا عزت نفس و اعتماد به نفس آنها را تقویت کنید. کودکانی که احساس خوبی نسبت به خود دارند، اعتماد به نفس بیشتری دارند.

کودک خجالتی خود را آماده کنید.

اگر کودک شما فعالیت یا موقعیت اجتماعی جدیدی دارد که نگران یا عصبی است، مدتی وقت بگذارید تا توضیح دهید که در این مدت چه اتفاقی می افتد.

از مقایسه اجتناب کنید.

مقایسه کودک خجالتی با دیگران، مانند همکلاسی ها یا خواهر و برادرها، می تواند باعث شود کودک احساس بد و منزوی تری داشته باشد.

 

در نهایت اینکه…

به فرزند خود بیاموزید که واقعاً دوستی چیست

در پایان روز، ما می خواهیم فرزندانمان شاد باشند و دوستی های معنادار و طولانی مدت داشته باشند. به عبارت دیگر، مهم این است که ما به فرزندانمان اهمیت تحقق بخشیدن، نه محبوب بودن را بیاموزیم.

خجالتی بودن رفتاری بسیار رایج است که اکثر کودکان در مقطعی از رشد خود آن را تجربه می کنند. مهم است که به خاطر داشته باشید که با درمان به موقع و مناسب خجالتی بودن کودک، می تواند یک مشکل موقتی باشد. لطفاً هر گونه نگرانی در مورد رشد عاطفی فرزند خود را با پزشک اطفال خود در میان بگذارید.

 

مرجان حسینی زاده
روانشناس کودک، نوجوان و خانواده

 

بهترین دوره ای که یک والد آگاه می تواند بگذراند دوره ی کودک من است

که در آن به تمام سوالات شما برای همیشه پاسخ داده می شود.

همچنین اگر در مورد کودک خجالتی خود نیاز به مشاوره داشتید

به شماره  2446 624 901 98+ در واتساپ پیام بدهید.

 

 

No points registered yet

Please rate:

Shopping cart

Sign in

No account yet?

Dear users
Please pay attention to these points:
1. Be careful in choosing and entering your email address and mobile number; Because all the steps of registration, login and password recovery are done through your email and mobile number.
2. Your name is written on the top left side of the page; You can access your user panel by clicking on your name.
3. If the files are downloaded and you cannot view them, please use another player to view the videos (recommended player: VLC Player).
4. Please update your internet browser for better and problem-free services (recommended browser: Google Chrome)
5. If you have forgotten your password, click here to recover your password.
6. Click here to know your problem related to the site and technical issues.
7. If you do not receive the email, please check the spam or junk folder.
8. If you click on the links sent inside the email and nothing happens, you must click the look safe option.
9. Click here for more information on choosing the right course for you.
10. Please, if you have more questions or want to take time for questions and answers, chat with the relevant official via WhatsApp number +989016242446.