چطور در دنیای تحصیل و کارمان موفق شویم؟
هدف همه ما از تحصیل و کار نهایتا احساس مفید بودن و رضایتمندیست. این رضایتمندی میتواند از پول سازی، خدمت رسانی، شهرت یا قدرت در ما ایجاد شود. اما باید به چه نکاتی برای موفقیت در این حیطه ها توجه کرد؟
چند نکته برای دنیای کار:
برای کسانیکه در انتخاب رشته یا انتخاب شغلشون موندن یا شک دارن.
در دنیای امروز ما دیگه لزوما احتیاجی به تحصیلات دانشگاهی نداریم.
حتما نباید مدرک دانشگاه داشته باشیم تا در حوزه ای خیلی مطرح بشیم. مگر کارهایی که درمانی باشن یا کارهایی که رسمیت مثلاً قوه قضاییه رو بخوان. مثلاً باید بریم وکالت بخونیم، پزشکی بخونیم.
اما بعضی از رشتهها هستند که بیشتر احتیاج به مهارت دارند.
اگر همه هنرمندان تحصیل کرده دانشگاهی بودن، ما تعدادی از هنرمندانمون رو از دست میدیم.
امروز شاهد این هستیم که چطور افراد هنرمند در خونه هاشون کارای هنری بسیار زیبا و ارزشمندی میکنن، به فروش میرسونن و امرار معاش میکنند.حتی برای کارهای باکیفیتشون معروف میشن.
-
بنابراین برای کارهای خدماتی و هنری اول کسب مهارت و تمرین مهمه.
از طریق دوره های کوتاه مدت. تحقیق و مطالعه در منابع رایگان مثل یوتیوب. مثلا از همین منابع میشه بافت مو یاد گرفت. زبان یاد گرفت. بافتنی و غیره.
بعضی هستن که به من میگن: “مرجان من خیلی علاقمند و پرحرارت تصمیم میگیرم و شروع میکنم ولی وسط راه ول میکنم.
موضوع اینه که ما میخوایم سریع نتیجه بگیریم.
موضوع اینه که به این فکر نمیکنیم با گذر زمان میتونیم در حرفه ای مستر شیم. اگر دنبال این هستی که همین الان دوره رو دیدی همین الان بری خودت رو نشون بدی و ازش پول دربیاری یا برند بشی، باید بگم همچین رشتهای من نمیشناسم و اصلا وجود داشته.
شما حتی اگر بخواهید یک پیج اینستاگرامم بزنید، شروع بکنید توش جوک بگید. از این پیج های سرگرم کننده داشته باشید، حداقل باید چند ماه طول بکشه تا بتونید یه تعداد فالوئر جمع کنید. باید مدام تو پیجهای مختلف باشید تا از اونها یاد بگیرید.
-
بنابراین زمان دادن و صبوری کردن طی زمان رو یک مهارت بدونید.
به طور کلی میخوام بگم که فقط قبولی توی دانشگاه و تحصیلات دانشگاهی قرار نیست ما رو به پول و قدرت و شهرت برسونه.
حتی به جز تحصیلات به یادگیری اضافه برسازمان و کسب مهارت و تجربه نیاز داریم. بسیاری از افراد موفق در حین کار باز هم دوره های جدید میبینن و از تجارب سایر افراد در حیطه مشابه استفاده میکنن. بیشتر مهارتهای عملی ما هست که بهمون کمک میکنه. در دانشگاه هاروارد که یکی از سخت ترین و سطح بالاترین دانشگاههای دنیاست تحقیق کردن دیدن، ممکنه خیلیا از این دانشگاه فارغ التحصیل بشن اما عملا کسایی که مهارت های عملی داشتن تونستن موقعیتهای شغلی بهتری به دست بیارن و پولدارتر و موفق تر بشن.
در مقالات بعدی توضیح میدم چه مهارت هایی در کار یا تحصیل کمک کننده هستن.
بنابراین فقط درس قرار نیست به ما کمک بکنه، فقط هوش قرار نیست به ما کمک بکنه فقط مدرک دانشگاهی قرار نیست به ما کمک بکنه. الان ما شاهد این هستیم که بسیاری از تحصیل کردههای دانشگاهی ما بیکارن درحالیکه بسیاری از افرادی که این تحصیلات رو نداشتن دارن کار میکنن و موفقن.
مرجان حسینی زاده
روانشناس کودک، نوجوان و خانواده
اگر نیاز به مشاوره داشتید به شماره 2446 624 901 98+ در واتساپ پیام بدهید.
هنوز امتیازی ثبت نشده