دسته بندی نشده, والدگری موثر

روانشناسی کودکان محروم از پدر

روانشناسی کودکان محروم از پدر

روانشناسی کودکان محروم از پدر (1)
2,289 نفر این پست را دیده اند

طبق روانشناسی کودکان محروم از پدر، تربیت فرزندان بدون پدر برای هر زنی کار سختی است. یک مادر مجرد باید به طور همزمان نان آور و الگو باشد. یک مادر مجرد اگر به فرزند خود هر آنچه را که نیاز دارد بدهد باز هم خلائی که از نبود پدر در آنها به وجود آمده دشوار است. در واقع پر کردن چنین شکافی در زندگی یک کودک غیرممکن است. به همین دلیل مهم است که تربیت فرزندان خود را با دیگران مقایسه نکنید. شما می توانید این نکات را برای حفظ تعادل در زندگی فرزند خود، حتی بدون داشتن پدر، امتحان کنید.

نکات مربوط به روانشناسی کودکان محروم از پدر

مواردی که در روانشناسی کودکان محروم از پدر توصیه می شود را می توانید در ادامه این مطلب بخوانید:

1.الگوهای خوبی ارائه دهید

وقتی پدر بیولوژیکی فرزندان شما در دسترس نیست، بهترین کار این است که یک شخصیت پدری مانند برادر  پیدا کنید که به عنوان یک الگو برای فرزند شما باشد.

کودکان به الگوهای خوب در زندگی خود احتیاج دارند، اما الگوی اصلی آنها مادرشان خواهد بود.

 

2.برای فرزندان خود نظم و انظباط تعیین کنید.

هر کودکی به ساختار و محدودیت هایی نیاز دارد تا بداند چه باید بکند و چه کار نکند. انتظارات خود را به انها بگویید.

حتی اگر فرزندان هر دو والدینشان را در کنار خود داشته باشند، باز هم احتمال این که کودکان را ضعیف تربیت کنید وجود دارد. این موضوع به حضور یا عدم حضور یکی از والدین مربوط نمی شود، بلکه بیشتر به نحوه رفتار کودک در خانه مربوط می شود. این امر تعیین کننده موفقیت یا شکست کودک در آینده است.

3. برای خانواده وقت بگذارید.

زمانی را برای بودن با فرزندان خود اختصاص دهید، آنها را بیرون ببرید، دوستان خود را دعوت کنید. اطمینان حاصل کنید که کارهای جالبی با هم انجام می دهید.

زمان فرزندان خود را در اولویت قرار دهید و مطمئن شوید که اغلب با آنها می نشینید و صحبت می کنید. علایق آنها را بیاموزید و روی مهارت ها و شخصیت آنها سرمایه گذاری کنید.

اطمینان حاصل کنید که آنها می دانند که حتی اگر تنها یک والد دارند، آن والد همیشه پیش انها خواهد بود. لحظات کوچک برای بچه ها اهمیت زیادی دارد و برای شما نیز سرگرم کننده خواهد بود.

4.عشق خود را نشان دهید.

وقتی زمان بیشتری را صرف نظافت اتاق فرزندان خود می کنید، به آنها در انجام وظایفشان کمک می کنید یا اسباب بازی های شان را از اتاق نشیمن بر می دارید، طبیعی است فراموش کنید که به آنها بگویید چقدر برای شما اهمیت دارند و چقدر آنها را دوست دارید.

هر از گاهی ممکن است احساس خستگی کنید و این خوب است. شما همیشه باید سعی کنید عشق بی قید و شرط را به فرزند خود نشان دهید، حتی هنگام اشتباه کردن.

کودکان خردسال نیاز به ستایش زیادی دارند. این موضوع به اعتماد به نفس انها کمک می کند و بسیار عمیق تر از چیزی است که می توانید تصور کنید. سعی کنید همه چیز را از منظر آنها ببینید و همیشه از آنها حمایت کنید تا در اطراف شما احساس امنیت کنند.

چالش های مادران مجرد:

با همه این نکات، هنوز چالش هایی در روانشناسی کودکان محروم از پدر وجود دارد که مادران مجرد هر از گاهی با آن روبرو می شوند.

تربیت فرزند بسیار دشوار است و بدون داشتن پدر برای حمایت از آن، این کار بسیار دشوارتر می شود. به عنوان یک مادر مجرد، فشار و خستگی به سبک زندگی شما می افزاید، زیرا خطر و آسیب در نبود پدر بیشتر است. اگر آنقدر خسته شده اید که نمی توانید از نظر احساسی و جسمی از فرزند خود حمایت کنید، ممکن است احساسات خاصی ایجاد شود که منجر به تغییرات رفتاری شود. نکات فرزند پروری سمی که باید بدانید.

یکی دیگر از چالش هایی که ممکن است با آن روبرو شوید درآمد است. اغلب خانواده های تک والدین معمولاً درآمد کمتری دارند و دسترسی به مراقبت های بهداشتی را کاهش می دهند.

می توانید استرس را در خانواده کاهش دهید تا به فرزند خود عشق بورزید و از او حمایت کنید. هر روز زمانی را برای بازی، کتاب خواندن یا آواز خواندن با کودک اختصاص دهید. یک روال معمول ایجاد کنید و هرگز از آن جدا نشوید.

اگر فرزندان بزرگتری دارید، برای نگهداری آن ها از خواهر و برادرهای خود به آنها اعتماد نکنید، آنها هنوز بچه هستند. یک مراقب حرفه ای استخدام کنید و محدودیت ها را تعیین کنید. به آنها اجازه دهید قوانین خانه و انتظارات شما از خودشان را بدانند. همچنین باید در مورد احترام به مراقب و نظم و انضباط با فرزند خود صحبت کنید.

مرجان حسینی زاده
روانشناس کودک، نوجوان و خانواده

 

شما می توانید برای کسب اطلاعات درباره روانشناسی و مشاوره کودکان و نوجوانان به صفحه دوره های آنلاین و آفلاین مراجعه کنید.

برای مشاوره می توانید با شماره 2446 624 901 98+ در واتساپ تماس بگیرید.

5/5 (2)

لطفا امتیاز دهید:

دیدگاهتان را بنویسید و با عضویت در سایت یک کد تخفیف 10% برای ثبت نام در هرکدام از دوره ها دریافت کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 1 =

سفارش های شما

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

کاربران عزیز
لطفا به این نکات توجه فرمایید:
1. در انتخاب و وارد کردن آدرس ایمیل و شماره موبایل خود دقت کنید؛ چراکه تمام مراحل ثبت نام، ورود و بازیابی رمز عبور از طریق ایمیل و شماره موبایل شما انجام میگردد.
2. بالای صفحه سمت چپ اسم شما قید شده است؛ با کلیک بر روی اسم خود می توانید به پنل کاربری خود دسترسی داشته باشید.
۳. اگر فایل ها دانلود میشود و شما نمیتوانید مشاهده کنید لطفا از پلیر دیگری برای مشاهده ویدیو ها استفاده نمایید(پلیر پیشنهادی: VLC Player).
۴. لطفا برای خدمات بهتر و بدون مشکل، مرورگر اینترنتی خود را بروز کنید(مرورگر پیشنهادی: کروم Google Chrome)
۵. اگر رمز عبور خود را فراموش کرده اید، اینجا را کلیک کنید تا رمز عبورتان را بازیابی کنید.
۶. برای اطلاع مشکل خود در رابطه با سایت و مسایل فنی اینجا را کلیک کنید.
۷. در صورت دریافت نکردن ایمیل، لطفا پوشه اسپم spam ویا junk  را هم چک فرمایید.
۸. در صورتیکه بر روی لینک های ارسالی در داخل ایمیل کلیک می کنید و اتفافی رخ نمیدهد باید گزینه look safe را حتما بزنید.
9. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره انتخاب دوره مناسب خود، اینجا را کلیک کنید.
۱۰. لطفا اگر سوال بیشتری دارید یا می خواهید برای پرسش و پاسخ وقت بگیرید از طریق شماره واتساپ 989016242446+ WhatsApp با مسئول مربوطه چت کنید.